Wednesday, November 25, 2009

Sunday, November 15, 2009

Eastin Hotel

N3 x nie nak citer skit psl kenangan di Eastin Hotel Penang (13- 15 Nov 09)..

kita org sampai dlm kul 7.40 cam 2 di Eastin Hotel..so bila sampai apa lg cr parking..tgk keadaan persekitaran tempat parking 2 mmg menakutkan..dgn keadaan sunyi n tak sempurna..n lorong yg nak ke basement 2 sempit giler..

so kami pun nak naik ke lobby tp kan yg lawaknya lif yg kami nak naik 2..hanya berlapikkan papan biasa jer, lif 2 mmg tak siap dgn sempurna lg..keadaannya mmg agak menggerunkan..so kita org mengambil keputusan tak nak naik 2 sbb takut terjd sesuatu yg tak dijangka pl...kami pun mengambil keputusan cr lif yg lain n jumpa juga lif yg sempurna..br c'fident nak naik skit..

kita org check in hotel dlm kul 5++ ptg..mmg lewat sgt sbb masalah dgn org yg uruskan yg mmg tak reti bahasa..

em..bilik ok..cantik tp sempit skit la..housekepping dia pun ok..kemas bilik 1hr 2 x..(rajin banget la 2)tp yg lawaknya bilik kita org bocor..hbs bsh lapik kaki yg kita org letak, dgn cermin tkap nya yg retak lg..adoi..2 br jer buka dah ada yg tak kena..rasanya Eastin nie belum bersedia utk buka kot..(pandai2 jer meneka)..

Tp food dia ok la..sedap..cuma lbt jer..2 yg tak brapa bnak syok skit..kita pl yg kena terkejar2 suh depa siapkan food..

Tp mmg nak tergelak pun ada time dekat Eastin tgk gelagat huru hara yg telah berlaku pd 13 Nov di Lobby Hotel..(hahaha)

Tp bukan semuanya staf dia org yg tak friendly..adalah sorang ja buat jd kacau bilau..yang lain very2 friendly.. sgt baik..

emm..ni jer la gbr yg sempat di snap time dekat Eastin (13 -15 Nov 09) :-


Hari per 1 di Eastin

Hari ke 2 di Eastin...



K'yan kusyuk dgr Pn Noor Aaini memberi amanat sampai terteleng2 pala..




As n Kyan sempat lagi berpossing..



Lobby

Bilik

Antara Menu di Eastin Hotel



p/s: Adakah anda masih mahu ke Eastin Hotel Png lg? Sama2 la kita renungkan n fikirkan..

Tuesday, November 10, 2009

IKEA..


N3 ni nak share skit time mkn dekat IKEA..

Menu dia mmg sedap n tak mahal sgt pun..

so seisi keluarga boleh mkn cni..hari2 pun blh..





ni antara food yg kita org mkn..

meet ball dia mmg sedap banget..

tp yg plg sedap cake dia 2...yummyyyy





sebahagian my family..








Monday, November 9, 2009

Mr K msuk Hpital..

n3 x nie nak citer psl Mr K msuk hpital selama 4hari 3 mlm..(mcm package ja)hahahaha...
Mr K telah dimasukkan ke Hpital Lan Wah EE pd 31 Okt mlm..kira kul 9.00mlm..
akibat demam pns yg terlampau...
gbr2 yg dibawah ni diambil ketika Mr K tgh tidur..(dia tak sedar yg aku ambil gbr..kalau dia tau, mesti dia tak bg punya)hehehe






Alhamdulillah Mr K telah kuar hpital pd Selasa 3 Nov jam 11.30 pg..
Hopefully Mr K sihat lps nie....Amin...

Bengkel n Dinner....

N3 x nie nak citer skit psl Bengkel n Dinner yg dianjurkan oleh BPSM & TKSM bertempat di Hotel Royal pd
30 Okt hingga 1 Nov yg lalu...
beberapa gbr yg sempat di snap oleh aku...:-

AS..wpun tengah asyik mendengar tp sempat juga dia berposing..hehe


ni group aku...semuanya tgh kusyuk membuat fail meja..

ni adalah aku..sempat bergambar sebelum ke Dinner TKSM


Hr 1st bengkel..



Mlm Dinner TKSM...

K'Azian sempat lg duk bermsg2..(Dgn Sapa 2)..Thevi wpun tgh mkn tp sempat juga possing


Antara menu di Hotel Royal..
Kek ni mmg sedap banget..Yummy...




Time Bengkel..Kusyuk ja semua



2 sj la yg boleh dikongsi...
Bye-bye...........







Sunday, November 1, 2009

I'm Not Happy..

Emm...ada sesuatu yang telah membuatkan aku x happy..resah..kerisauan...
aku sendiri pun tak tau mcm mana nak bg tau kerisauan yg aku alami...
bila aku terlalu memikirkan(cuba nak buat tak fikir tp still x boleh) mulala air mata nak menitis..

Tp apa2 pun...harap sgt2 semuani berlalu dgn cepat...Amin..

Wednesday, October 28, 2009

My Memori..Part 2

7/3/09 (Sabtu) 3.30PM


Majlis Bertunang

Ahmad Khairi Bin Ishak

&

Siti Nur Azreen Binti Muhd Azmi


N3 kali nie nak citer psl majlis bertunang seperti yg dibicangkan pd Februari yg lalu..
so..pelbagai preparation tlh dirancang sejak dr awal lg seperti gubahan kotak hantaran..sewa baju..make up n lain2 lg..
pd pg sabtu 2 semua rakyat2 yg telah ditugaskan telah bersiap sedia di awal pg utk menyediakan apa yg ptt..setia rakyat telah ditugas mengikut tugas masing2..

tepat kul 12.00 tgh hr aku n sepupu aku n ditemani oleh 3dara (K'Ina, As n Dayah) hahahha..tlh p ke butik pengantin utk make up..lama juga la c pondan 2 make up..naik lenguh tengkuk2 aku..so tgh duk bersiap 2 hp aku berkali2 duk berdering, tanya bila nak blk org dah ramai dah nie...haaaaaaaaaaaa..tepat kul 2.30 br selesai...


Wakil pihak lelaki dijadualkan tiba jam 2.30..tp time 2 aku still ada di butik lg.so apa lgi sepantas kilat bw keta tak ingat dunia..sampai sepupu aku kt mcm org nak kawen lari jer..yg lawaknya melalui site mirror aku leh npak yg kina pun bw keta laju gila..hahahhahaha..as n dayah hilang entah kemana(x dpt dikesan)..tp selamat la juga wakil pihak lelaki punlewat..dia org lewat 1jam so selamat la 1 bab..

Wakil pihak lelaki tiba tepat kul 3.30 ptg..Ya Allah punya ramai rombongan drpd pihak lelaki..15 biji keta..(Ramainya)..Ada yg msuk umah yg selebihnya kena tgu kat luar la (nasib baik khemah disediakan)..nak buat cam na sapa suh mai ramai2 sgt..

Emm..perbincangan trs dimulakan dah takda lagi nak bergurau senda..perbincangan secara serius x nie..hehehe lawak la pl.. Antara beberapa perkara yg diputuskan adalah:-

1. Siapakan nama yg hendak dijodohkan dgn Mr K...

2. Bilakah tarikh utk disatukan.

3. Mas Kawen....

4. Belanja Hantaran...

5. Utk Kakak aku (sbb aku langkah bendul)...

Selepas selesai ja perbincangan..mak Mr K n mak sedara dia pun mai la utk upacara menyarung cincin..bukan mak n mak sedara dia ja mai..semua serbu mai nak tgk..ya Allah malunya aku.........


sepupu dia pl duk ambil video 2 duk suh aku posing2 pl..ya Allah malunya tak terkata...so bergambar la dgn mak, tok, mak sedara Mr K semua..sempatla berpeluk cium semua..hahaha

selesai ja bergambar dgn Family Mr K..aku apa lg berposing sorang2 la...then br pgil Mr K ambil gbr utk kenang-kenangan....then dah lewat ptg cam 2 br la sesi bergambar bersama keluarga..kalau tak salah nak kul 7++..adoi penatnya tak terkira..dah settle semua br aku terasa lapar..rupa2nya br teringat 1 hr tak mkn apa..br jer nak mkn dah org pgil..sempat mkn 3 sudu jer..last se x makanan 2 msk cik pah la..tp yg ptg majlis pd hr 2 berjln lancar..so aku pun happy wpun penat...

last se x TQ pd semua yg sudi membantu/menyumbang dlm pelbagai bentuk...jasa anda semua takkan dprt ku lupakan..hanya Allah S.W.T ja yg dpt membalasnya....

Ni ada sedikit gbr yg sempat di snap oleh jurugbr yg x profesional...






Me N Mr K Mother








Me, My Mother n Dad


Me n My Family


Me n Kakak





Me n Emmilia




Me N Adik Syasya



Me n Adik Boy


Me

Hantaran pihak lelaki


Hantaran pihak perempuan


Tgu n3 berikutnya..dijadulkan update sekitar Januari 2010...

My Memori...

8/2/09 (Ahad) 3.30PM..
Majlis Merisik..
N3 x nie nak citer skit psl my memori sekitar Februari yg lalu...
Actually majlis ni tak la sgt dirancang..ingatkan tak pyh ssh nak buat majlis merisik..tp dah permintaan khas dr ibu aku(sbb ni yg 1st) so terpaksa la buat juga.....
Sebelum majlis ini berlangsung pelbagai cubaan yg telah aku harungi..sehingga membuatkan berat badan aku pun susut..hehehehe
(ada hikmah gak dugaan cam nie, sbb berat badan aku leh trn)
So seperti yg dirancang majlis tersebut berjln dgn lancar & cuaca pd hari tersebut juga cerah..
Wakil pihak lelaki tiba sekitar jam 3.00 petang yg terdiri drpd keluarga terdekat je..
Mula2 sampai 2 dia orang bergurau senda dulu then tepat kul 3.30 ptg barulah perbincangan secara serius dimulakan...
bincang punya bincang(apa yg dibincangkan pun x tau la)..
tepat kul 4.30 selesai semuanya..then apa lagi tiba la waktu yg ditgu2 ..mkn time hehehehe
tepat kul 5++ br wakil pihak lelaki beredar...
Wakil Keluarga Pihak Lelaki



Mak Mr K n Me

Hantaran Pihak Lelaki

Hantaran Pihak Perempuan



Gbr keluarga pihak perempuan x sempat nak ambil, maklum la jurugambar yg dilantik pun tak profesional..nak kena ketuk br la dia bergerak..hehehe
Antara wakil pihak perempuan adalah terdiri drpd:-
My Father, My Mother,Anjang (Adik Abah aku), mak(tok aku tp kita org pgil mak),jiran(kwn baik mak aku) n sedara yg terdekat..
.
Yg lawaknya...kul 2.30ptg 2 aku still blh tgh drive keta lagi..p ambil brg dekat gelugor..
apa lg Mr K sdh bising la sbb aku tak siap lagi..
sampai jer kat umah apa lagi mcm kipas kudung la bersiap..aku bersiap jer apa yg ptt..just pakai lipstick n maskara jer..yg lain semua x..(hehehehe)
Emm..time nie kakak aku tak blk sbb last2 minit dia kena g kursus la pl dekat PD..then tok aku belah Ibu pun tak leh mai sbb br kuar hospital (masalah jantung)..nak suh dia mai juga2 pun sian la sbb br jer kuar dr ICU..tp dia janji akan dtg pd bulan 3 nanti..
Last se x trima ksh pd semua yg telah menjayakan majlis ini..jasa kalian semua takkan dpt kubls tp akan kuingat hingga ke akhir hayat...


Berita selanjutnya..Tgu n3 yg berikutnya pd episod yg akan dtg..hahahha

Tuesday, October 27, 2009

Resepi Hari Iniiiiiiiii..


Triffle

BAHAN A:
1 buku swiss roll coklat (potong bulat)
100 gm biskut coklat (hancurkan kasar)
1 tin buah pic

BAHAN B:
100 gm tepung kastad
1/4 tin susu pekat (tin kecil)
1 1/2 tin air
* campurkan semua bahan di atas dan masak hingga pekat.

BAHAN C:
1 paket agar-agar serbuk (10 gm)
4 gelas air panas

CARA MENYEDIAKAN:
1. Untuk bahan C campurkan agar-agar bersama air panas. Kacau rata.
2. Kemudian masukkan ke dalam acuan. Susunkan swiss roll.
3. Masukkan bahan B dan taburkan biskut di atasnya.
4. Masukkan adunan B (kastad) dan akhir sekali susunkan buah pic di atasnya dan agar-agar. Sejukkan.




Monday, October 26, 2009

Persediaan....

1. Kursus Kawen (Settle)
2. Book Dewan (Settle)
3.Ambil Borang di Pejabat Agama (settle)

4. Ujian HIV (settle)
5. Temuduga di Pejabat Agama (settle)
6. Pakej Perkahwinan (Settle)
7. Pakej Honeymoon
8. Cenderahati (1/2 settle)
9. Katering (Settle)
10. DJ (settle)
11. Brg Hantaran (settle)
12. Kad Kawen (Settle)
13. Pengapit (Settle)
14. Kek Kawen (Settle)
15. Permohonan Cuti (settle)
16. List tetamu
17. Baju akad nikah (1/2 settle)


emm..apa lagi yer..

Friday, October 9, 2009

Motor Kapcaiiiiiiiii....

Aduh..apa la nasib aku hr nie begitu malang se x...
ni semua psl nak p ambil kad kawen puny apsl la..
so ..ingat lps keja nakp la ambil..then aku telah mengambil keputusan utk htr jer keta aku dekat umah dia ..then lps 2 dia htr la akumai keja blk..
tp aku bg tau la dekat dia jgn htr naik keta ..sbb takut sesak nanti aku lewat pl..so aku sdiri telah membuat kepu2san yg dia htr jer la aku naik motor LC dia 2..

Ok la aku pun naik la..then dlm perjalanan tiba2 jer motor dia jem..kami stop tepi jln..dia ckap mtr dia rosak..
YA ALLAH muka aku terus berubah jd pucat lesi..sbb duk terfikir kau nak p keja ngan apa nie..
tp time 2 dia blh duk gelak2 lagi..sipa kt dekat aku ..pdn muka org ajak naik keta ..nak naik sgt mtr kan..haaa..ambil habuan...dlm aku muka pucat lesi 2 blh duk buat lawak antarabangsa pl..

aku pun siap interview dia la..antara soalan nya ialah :-

1. nie kan mtr baru..naper leh jd cam nie..

2. seblum nie penah jd cam nie x ?

3. hbs 2 kita nak buat cam na nie..

jawapan daripada dia adalah semuanya dengan gelak ketawa dahulu br jwb..tak tahu/ tak penah jd......(lagi la merisaukan aku yg tgh risau nie..)

then dia pun col la mekanik suh mai tgk..x sampai 5 minit mekanik sepantas kilat pun sampai..then mekanik suh p htr aku dulu p keja ngan mtr cabuk mekanik 2..
wa aduh..mtr cabuk dia suh aku naik...(tp x la cabuk sgt..mtr EX 5 cuma yg lawaknya siap ada raga mcm mtr siam 2)...2 yg aku naktgelak sgt2..hahahhahahhahahhaa

so aku pun naik la mtr siam 2 utk nak mai keja..sepanjang perjalanan aku mmg duk gelak sorang2 dekat blakang bila memikirkan apa yg jd...

aku rasakan hr nie mmg hari yg melucukan...lawak gila utk diri aku..



nota pisang kaki:- lain x dah org ajak naik keta ..jgn duk pandai kt jgn or what ever..hehehehe

Tuesday, October 6, 2009

Kisah Bunga Telurrrr....

emm..n3 x nie nak citer psl raya ke 7 lps (sabtu) sebelah ptg 2 kita org plan la nak p beli bunga telur dekat a 2 z..
so dlm kul 3++ 2 bertolak ke seberang..sampai jer kat kedai..ya Allah org punya la ramai..
so p duk tgk2 la yg mana2 berkenan dihati...cari punya cari still tak jumpa lagi yg berkenan dihati..

so kami ambil keputusan utk ke kedai nona pl..sampai jer kita org pun tgk2..tak berkenan dihati juga..pegi kedai lain lagi tak berkenan juga..kaki aku nie jgn duk kt la..punya la skit..sbb gatai pakai kasut tinggi (huhuhu)..so nasib la..pdn muka sendiri..

dikira2..dihitung2..aku rasa mau 4 kedai aku p ngan dia..wpun 4 kedai tp tok sah duk bilang la brapa kali kami kluar msk kluar msuk..aku rasa org kedai 2 pun meluat tgk kami dah ........hehehehhe (lantak depa la)...
sampai org kedai 2 pun dah kenal kami asyik kuar msuk tp tak beli2 gak lagi..(mesti time 2 depa duk ngata..dia nie msuk kuar tak beli2 gak...(hahahahhaha)
hampir 3jam ++ gak la kami duk pilih2..pusing2..tgk2...

at last...............jumpa juga la...adoiiiiiii....ssh gak la nak cr brg kawen nie...
2 br bunga tlur ngan beg blum benda lainlagi..
benda lain tak tau la nak citer mcm mana......
penatnya tcr bunga tlur yg berkenan nie tak blh nak digambarkan..............(ataupun aku n dia yg cerewet sgt)hehehheheheeehheehe........

emmm..nak citer apa lagi haaa..kering kontang idea dah..tgu next n3 jer la...byessssssssss










Sunday, September 27, 2009

Selepas Lebaran..

Emm..
hari nie 1st day keja selepas bercuti selama seminggu Menyambut Lebaran..
rasa mls pun ada nak dtg keja..al- maklumla mood raya tu tak hilang lagi..hehehe
lps raya nie apa lagi berat badan pun bertambah setelah turun beberapa kilo bulan puasa..
tp naik blk bulan syawal nie..sbb byk sgt open house then semua makanan yg ditgk semuanya teringin...huhuhu

Wednesday, September 16, 2009

Salam Lebaran...


Salam Lebaran buat semua..
Di kesempatan ini aku ingin menyusun jari memohon sejuta kemaafan
andai ada terlanjur kata & tingkah laku yang melukankan hati anda semua...
Pada yg ingin pulang ke kampung berhari raya berhati hatilah di jln raya..
ingatlah org yg tersayang..
Akhir se x..aku memohon sejuta kemaafan buat semua..
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin...

Tuesday, September 15, 2009

Biskur Raya oh Biskut Raya..

Adoi..
aku rasa kan.. puasa x nie plg meletihkan..
psl setiap weekend jer aku akan bertungkus lumus buat
biskut raya utk dibw ke kampung halaman..(umah tok)
aku dah larat dah..sakit hbs badan2 nie..
dan yg lebih menyedihkan mf=gu terakhir puasa nie pun..
blk keja ja sebelah mlm aku akan sambung buat biskut raya gak..
adoiiiiiiiiiiiiiiiiiii....aku dah tak larat nie..
sakit hbs urat saraf aku nie...
nie semua sbb nak bw blk kg la......................
AKU DAH PENAT BUAT BISKUT RAYA...
tolong laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
org yg mkn sedap la..aku yg membuat nie 1 penyeksaan tau dak...
skit2 takpa la juga..ni punya la byk..tak tau nak citer byk mana...
adoi..dugaan utk aku la thun nie..
raya cepata engkau menjelma...
aku xmau lagi terseksa begini....
tolong dakkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.........


Mimpi Moon..

Mimpi Moon..
Hmm..masuk x nie dah 3 x mimpi benda yg sama..
entah la tak tau apa msudnya..
takut pun ada gak...
bila citer dekat Mr K..
dia ckap jgn pcaya..mimpi mainan tdur la..apa la..
tp apa yg pasti aku takut benda 2 terjadi..
huahuahuahua...
Tolongggggggggggggggggggggggggggggggg...

Tuesday, September 8, 2009

CAHAYA CINTA

Dia telah telah menentukannya
kita bertemu dan bercinta
Inilah oh takdirnya
Bukan kerana harta
Inilah citra cahaya cinta
Pintu hatiku telah kau buka
Tak mampu ku menafikannya
Kejujuran diberi
Kasih datang terhenti
Ini bahagia yang ku cari
Sayangi daku Peluklah daku
Janji dengan ku Semai cinta nan satu
Tuhan menguji
Takkan berhenti
Hanya ku pinta
Sama setia menjaga
Hingga ke alam syurga...

Thursday, September 3, 2009

Nak Beli Kasut Raya...

Emm...Alhamdulillah dah sampai pun hari jumaat..lega rasanya ..

hari ni time lunch .(walaupun tak leh lunch)...hehehehe

nak teman c kak as p beli kasut raya or kasut hantaran...hahahahhaha

gurau ja..tp rasanya kasut raya la 2...n kina pula nak beli seluar fit katanya..

menjamu mata dibulan yg mulia nie sbb tak leh nak menjamu ikut mulut..2 yg tukar ke menjamu mata..hahahahha..



BONUS

bila kerajaan nak umumkan ni nak bg bonus tuk thn nie..

raya bakal menjelma ja tak lama lagi..

adoiiiiiii....

USM pun ..APEX dah setahun berlalu..

tp tak dgr apa2 jgk..

berita palsu byk la..

huhuhuhu..sedih

BONUS...BONUS..




Bosan..

Aduh..naperla sepanjang bulan puasa nie
terasa bosan yg amat..
tp yang peliknya bila cuti duk jer kat umah tak rasa cam ie pun..
dtg keja jer rs bosan..ngantukla..mcm2 la..
mkin dugaan bulan ramadhan kut..

Wednesday, September 2, 2009

Video Ngeri..

Ni ada video yang plg ngeri..

Meremang bulu roma aku bl tgk video nie..

nak termuntah pun ada gak..

eeee..geli

video

My Friends...















Time nie kalau tak salah dekat Hotel Bayview Beach Resort Batu Feringgi
sempena dengan Bengkel yang dianjurkan oleh BPSM.
Emm..org duk cbuk dgr ceramah..yg kita org nie pun duk cbuk gak..tp cbuk bergambar hehehe
al maklum boring binti bosan.....
yang si baju hijau bertudung putih 2 nama dia aspalela @ As
dan yang si baju putih belang merah 2 ina firina @ kak ina (non)..
dan baju hitam tudung pink 2 mesti me.....
kami bertiga nie kalau 1 hari tak gelak mmg tak sah..
kalau tak gelak n ketawa beriang ria di hari raya 2 mesti ada
somethingrong....hehehehe








Biarlah Rahsia

pernahlah kau bermimpi seketika
berada ditempatku membayangkan
pahit manis berlagu tah siapa yang tahu
mungkin nanti kau jua merasakan
berdepan dengan kata menyesalkan
takkan tugu mu kebal tiada pertimbangan
keheningan malam membangunkan
kepayahan jiwa meluahkan
andai kau jujur memahami
tiada ku menjahui

dan kisah ku yg masih panjang
menambahkan berat yang memandang
lantas ku pendam ..
ku putuskan biarlah rahsia

semakin aku hidup dalam cinta
tiada kuasa mampu menghalangkanya
hentikan kata-kata bertulangkan dusta
keheningan malam membangunkan
kepayahan jiwa meluahkan
andai kau jujur memahami
tiada ku menjahui

dan kisah ku yang masih panjang
menambahkan berat yang memandang
lantas ku pendan
ku putuskan
biarlah rahsia

pernahkan kau bermimpi seketika berada ditempatku...